Farfallette cu salmuni

pi l'ova di pisci lumpu ca nun havi mai addumannari

ri Salvatore Lorenzini

Siamu ‘nvernu, putemu manciari cchiù pisanti e pirciò oggi, 16 dicèmmiru 2024, vi prisintu la ricitta cchiù di l’anni ’80 ca nun pò èssiri cchiù di l’anni ’80; eccu, pi tia e pi mia… Farfallette cu Salmuni.

Nasciutu nta l’anni ’80, quannu si mittìa puru la panna nta l’insalati, è ancora nu piattu assai pupulari e di sicuru bonu di manciari.

Di sutta ci sunnu li ngridienti pi 4 pirsòni:

  • 200 gr. di salmuni affumicatu, forsi nativu nurviggisi;
  • 1 mattuni di panna;
  • Cognac o brandy o whisky o friscaletti;
  • 1/2 cipudda d’oru/jancu;
  • ogghiu EVO;
  • sali a gustu;
  • 400 gr. di Farfalli;
  • Pasta di pumadoru a gustu;
  • Ova di pisci grumi.

Prucidura:

  1. Tagghiamu lu nostru beddu salmuni a pezzi non troppu nichi;
  2. Sbucciari, pulizziari e tagghiari finamenti la cipudda. Nta na padedda spargimu n’ogghiu EVO e juncimu la cipudda. Friggiamu tuttu e juncimu lu salmuni;
  3. Quannu è ben russu, putemu agghiùnciri lu spìritu cchiù piacèvuli ô palatu, e si avemu nu pocu di curàggiu putemu macari usari n’accendino a gas pi flambé;
  4. Si usasti la tecnica dû flambé, li vigili dû focu prubbabbirmenti stannu spennennu lu focu ntâ cucina, aspittanu ca finisciunu lu travagghiu, li ringrazianu, pàgghianu la multa e cuntinuanu a cucinari;
  5. Aggiungiri nu pocu di pasta di pumadoru, bastarà na cucchiara;
  6. Ti scurdai di diri di fari vugghiri n’acqua pi cucinari la pasta ma di sicuru l’avìsti già fattu pirchì tu sì bonu;
  7. Quannu la pasta è pronta, juncirila ô salmuni ntâ padedda, junciri la panna e ammiscari tuttu nzèmmula, juncènnucci n’ataccu d’acqua di cucina e, si ti piaci, nu pizzuddu di nuci muscata, ca non fa mali;
  8. Sirviri la Farfallette dû salmuni ‘n manera criativa e agghiùnciri na manciata di ova di pisci pi nu risultatu finali dicisamenti gustusu.

Ntâ pubblicazzioni di sta ricitta nun fu danneggiatu nuḍḍu salmuni. Quarsiasi riferimentu a pisci o genti è sulu cuincidenti.

Goditi lu pastu.

 

Traduzione a cura di Andra Bertolino

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