Sherbeth Festival 2024: Palermu capitali dû gelatu

Dû labburatoriu ô palcu: quattru jorna di ducizza ntô cori dâ cità

ri Filippo Zimbili

Palermu si pripara a cunfirmàrisi comu capitali dû gelatu cû ritornu dû assai attìsu Festival dû Sherbeth. Di l’8 a l’11 di nuvèmmiru 2024, lu cori battutu dâ cità siciliana si trasforma nta nu palcu ntirnazziunali, unni l’arti dû gelatu artiggianali s’incontra sia cu l’innovazzioni ca cu la tradizzioni. L’eventu, ca chist’annu scigghiu nu postu autunnali inusuali pi distaggiunalizzari li flussi turistici, prisintarà cchiù di cinquanta maestri gelatori di ogni àngulu dû munnu. Palermu ospita la manifistazzioni tra Chiazza Verdi e Via Maqueda, cu lu maistusu Tiatru Màssimu comu sfondo di sta cilibbrazzioni dâ ducizza.

Lu festival, ca ricunferma Palermu comu capitali dû gelatu, è spartutu nta nu prugramma assai riccu. Di na parti, ci sarà l’Atelier artiggianali, unni li mastri gelatori dannu vita ê soi criazzioni, e di l’autra, li cuochi stiddati comu Giuseppe Raciti, Giovanni Santoro e Carmelo Trentacosti sarannu li prutagunisti di spittàculi di cucina ‘nmincabbili .

Inoltri, lu cuncursu sarà lu cori battituri di l’eventu, cû pristìggiu premiu “Procopio Cutò”, ca vidirià cumpètiri li megghiu ntirpriti di l’arti dû gelatu. Na giuria eccizziunali, cumposta di esperti CNR e prufissuri universitari, valutarà li criazzioni cchiù nnuvativi e surprinnenti.

Ma non sulu la cuncurrenza: chist’annu lu festival s’arricchisci cu dui auditorium. Unu sarà ntâ suggittiva “Sala di Pittura” dô Tiatru Massimu e l’autru vicinu a l’Atelier dô Gelato. Ccà, ci sunnu discussioni, ‘ntuizzioni curturali e macari n’eventu spiciali cu Ruben, nu famosu ‘nfluencer alimentari rivistu di Forbes.

Inoltri, li sirati sarànu animati di cuncerti ru vivu ntâ via Maqueda, trasfurmannu l’eventu nta na vera festa pi tutta la città. Pi chiḍḍi ca volunu scopriri li sigreti dû gelatu artiggianali, si organizzanu visiti guidati ê labburatori cu degustazzioni, dê 12.30 ê 19.30.

L’eventu culminarà lu lunidìa 11 nuvèmmiru cu na tavula tunna supra lu futuru dû gelatu artiggianali, ricunfirmannu ancora na vota pirchì Palermu, capitali dû gelatu, non è sulu nu tìtulu, ma na missioni pi prumòviri l’eccillenza di chista arti taliana.

L’ingressu sarà gratuitu, mentri pê degustazzioni sarà necessariu aviri li gettoni apprupriati. Li stand di degustazzioni sunnu aperti lu venniridìa di li 16.30 a li 23.00, lu sàbbutu di li 11:00 a li 12:00 e la dumìnica di li 11:00 a li 23.00. N’opportunità ‘npercabbili pi mmergirisi nta nu munnu di ducizza e criatività ntô cori di Palermu.

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