Un Natali sicilianu ô Mulinu di Saline: nu viaggiu tra tradizzioni e artiggianatu

ri Floriana Sabato

‘N accasioni dî fistivi di Natali, lu Mulinu dâ Saline Ettore e Infersa di Marsala si trasforma ‘n palcu ùnicu, unni ncontra l’autintitità dâ storia e dâ cultura lucali la tradizzioni artiggianali siciliana. Dû 27 ô 30 di dicèmmiru, lu Mulini ospita n’eventu nun mircabbili, ca offri ê visitaturi la pussibbilità di scòpriri e accattari li trisori di l’artiggianatu sicilianu, risultatu di l’òpira di mastri artiggiani abbili ca cuntaru la storia dî tradizzioni sèculari di l’ìsula.

Lu cori di chista straurdinaria iniziativa è l’artiggianatu, ca attrova ntô Mulinu dô Salinu nu cuntestu idiali pi èssiri apprizzatu ntâ sò cchiù pura essenza. Tra li prutagunisti di la manifistazzioni, lu mastru curallista Platimiro Fiorenza, ca ammustrarà li sò magnìfici prisepî di curaddu, veri òpiri d’arti ca cèlibbranu la tradizzioni dû prisepiu sicilianu. Accantu a iddu ciràmichi artistichi dî officini dû Caltaggiruni, oggetti n peddi fina, sacchetti di designer, òpiri d’arti pitturiali e, ovviamenti, panettone artiggianali, ca rapprisèntanu lu duci ndispinsàbbili tìpicu dû Natali sicilianu. Ogni pezzu cunta na storia, ogni criazzioni è nu tribbutu â biddizza dâ Sicilia.

L’eventu, ca si terrà di li 10.30 a li 13.30 e di li 15.00 a li 18.00, sarà n’opportunità unica pi mmergirisi ntô spiritu di Natali, godènnusi di l’atmusfera suggittiva ca sulu nu postu stòricu comu lu Mulinu delle Saline sapi pi òffriri. Ccà, li visitaturi non sulu ponnu accattari prudutti artiggianali, ma macari vèniri ‘n cuntattu cu l’artigiani, ca cu passioni e didicazzioni parranu dê tecnichi e dê tradizzioni ca stannu arrè a ogni sò criazzioni.

Il Mulino nun è sulu nu postu pi scòpriri lu megghiu di l’artiggianatu sicilianu, ma puru n’òasi unni si ponnu passari mumenti di rilassu e di gastrunumìa. Lu ristoranti Mamma Caura e lu bar dô tramuntu, situatu ô nternu dâ struttura, offrirà la pussibbilità di gustarisi na culazzioni, un pranzu tìpicu sicilianu, apiritivi e ceni cu piatti priparati usannu ngridienti frischi e lucali, mmersi nta nu panurama ca s’affaccia supra li salini e supra lu splèndidu tramontu ca carattirizza la Riserva Naturali di Stagnone.

Pi chiḍḍi ca volunu allargari la spirienza, lu Mulinu di l’Ettore Salino e di l’Infersa offri la pussibbilità di stari la notti rintra la Riserva Naturali di Stagnone. Nu suggiornu nta sta zona, ca sarba li tracci storichi e culturali finu dê tempi dê Finici, pirmetti di campari n’espirienza a strittu cuntattu câ natura, circunnata di l’acqui cristallini dê salini, unni la tradizzioni dâ cultivazzioni dô sali è ancora vivu e attivu.

Pi prenotari lu bigliettu e scopriri tutti li nutizzi di l’eventu, basta cliccari supra lu seguenti link: www.seisaline.it/eventi.

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