L’odori irrisistibbili du sfinciuni sta pi nvadiri li strati di Bagarìa. La Festa du Sfinciuni a Bagarìa, ora ntâ sò settima edizzioni, prumetti di trasfurmari lu centru stòricu nta nu paradisu pi l’amanti dô manciari dô 22 ô 24 nuvèmmiru.
Immagginati di caminari longu Corso Umberto I, unni li carattirìstichi “casaletti” dî furnara si trasfòrmanu ‘n templi dû gustu. Chist’annu la sfida è cchiù appitizzanti di mai: dâ virsioni janca dî mastri di Panificio Conti e Antica Focacceria 1956, nzinu ê ntirpritazzioni di Forneria Scaduto. E pi chiḍḍi ca penzanu ca l’intulliranza sunnu nu limiti, la Bontà Senza Glutine pruvarà lu cuntrariu. Nu viaggiu sinsurìali ca attraversa tutta la pruvincia, purtannu â tavula li sfincioni di Chiana, Mussulumeli, Palermu, Campuriali, Munriali, Santa Flavia, Ficarazzi e Curliuni.
Davanti â maestusa Villa Palagonia, lu Sfincione Taste addiventa lu palcu pê stiddi culinari. Di li 17:00 ê 22:00, li rifletturi sunnu supra spittaculi culinari eccizziunali: dû toccu stiḍḍatu di Tony Lo Coco â criatività di Giusina in Cucina, passannu pâ criatività di Andy Luotto. Nun mancarà la magìa ntâ cucina di Gioacchino Gargano, Daniele Vaccarella e la facci siciliana dû Masterchef Luciano Di Marco.
L’irrisistìbbili Sasà Salvaggio, affiancatu di Marianna Bonanno e Nadia La Malfa, guidarà lu pùbbricu attraversu dui cuncursi Molino Riggi muzzafiatu: lu Sicily Young Bakery Competition, unni quattru giùvini prumissi si cumpètunu pû tìtulu di megghiu panifici emergenti, e lu campiunatu nazziunali Pizza dell’Identità, na sfida epica ntra riggiuni ca vidiriànu li megghiu ntirpriti dû scontru dû lievitu.
Li sirati s’illuminanu cu noti trabbuccanti: di Cugini di Campagna a Sugarfree, ‘nzinu â sirata di ballu esplusiva dû sàbbutu cu li “40 ballanno i 90”. Mentri ntô Talk Show di l’Arena di chiazza Butifar, lu dibattitu supra la gastrunumìa addiventa appassiunatu grazzi ê riunioni prumuvuti dû Gruppo Arena.
L’entusiasmu è palpàbbili ntê paroli di Michele Balistreri di l’assuciazzioni La Piana d’Oro, ca cunta comu l’eventu criscìu espuninziarmenti ntô corsu di l’anni, trasfurmànnusi di na sìmprici festa di paisi a n’abbinimentu di fascinu nazziunali. Macari lu sìnnacu Filippo Maria Tripoli non ammuccia la sò suddisfazzioni di vìdiri comu st’eventu sta addivintannu na vera e propria forza mottrici pô turismu lucali, capaci d’attirari visitaturi di tutta l’Italia pi scòpriri l’eccillenza di Bagarìa.
Tri jorna di piaciri puru pô palatu, unni tradizzioni e nnovazzioni s’arriunìsciunu nta n’eventu ca prumetti di èssiri ‘ndimenticabbili. La Festa du Sfinciuni a Bagarìa si pripara a maravigghiari, ancora na vota, câ so arti culinaria cchiù autentica.