Lu polpu cu li patati

ri Floriana Sabato

Lu polpu cu li patati è nu piattu sèmplici ma ô stissu tempu fàcili di priparari. Accumincia la tò jurnata visitannu lu tò piscicaturi lucali e accattànnu nu beḍḍu pulpu. Avrai cchiù di accattari ma lu scrivu ntra l’ingridienti. Vi garantisco ca stu piattu purterà a strata, comu antipastu, comu primu e secunnu piattu, ma pû duci mangiamu n’autra cosa ca è megghiu.

Ingredienti pi 4 cristiani:

  • 1 polpu di 1 kg ca.
  • 500 gr. di patati nuove
  • olio EVO
  • limoni
  • sale  e pepe q.b.
  • prezzemolo (possibilmente friscu)

Prucidura:

  1. Metti na padedda cu l’acqua supra lu focu. Aggiungiri li patati e còcirili pi circa vinti minuti. Spegni lu focu e lassali nta acqua cavura, ​​cuntrullannu ogni tantu finu a quannu non sunnu cotti. Basta spizzalli cu na furchetta. Sciacquali e lassalli arripusari ma non troppu altrimenti sarà difficili livari la scoccia.
  2. Nta na sicunna pignata cu acqua liggermenti salata (si pò fari puru ô stissu tempu chî patati) abbassari lu pulpu pigghiannulu dâ testa. Avrai a tuffari li tintàculi dû pulpu tri voti prima di summergirili tutti. Pi 1 kg di pulpu, bastanu 20 minuti cû focu e 10 minuti arristatu pi arripusari nta l’acqua cavura.
  3. Tira fora lu pulpu di l’acqua e mettilu nta nu piattu. Basta tagghiàrila ‘n pezzi cchiù o menu granni, puru sicunnu li vostri gusti, e macari pulizziari la testa, tinennu cuntu di sguassari la vucca. NB.: la testa si pò manciari cu tuttu lu dintra si ti piaci.
  4. Trasfiriri la scoccia dî patati e tagghialli a pezzi.
  5. Nta na scudella pi l’insalata, ammiscati l’uttu cu li patati e cunzati a gustu cu l’ogghiu, lu limuni e lu prezzemolo, e macari nu pocu di pimentu, o pimentu pi chiḍḍi cchiù avvinturiusi.
  6. Eccu dui picciriddi cunsigghi pi migghiurari lu piattu. Si hai na buttiglia nica (megghiu di vitru) metti l’ogghiu, lu sucu di limuni, lu prezzemolo, lu sali e lu pimentu, chiudi cu nu coperchio e emulsiona comu nu veru barman e poi versa lu to cocktail supra lu pulpu (puru nu pocu di vinu jancu si ti piaci ). Putiti puru grattari la scoccia dû limuni pi nu toccu di friscura suverchiu.

Ora si ponnu gudiri sta dilicatizza accumpagnànnula cu pani friscu, megghiu fattu di farina di rimacinu.

Goditi lu pastu!

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