U Calamaru marinatu su crema ri zucca e patati

Nu piattu chi è cchiù "grumé" ca gourmet

ri Salvatore Lorenzini

Oggi vi portu na ricitta dâ me nvinzioni esclusiva. Si amati li gusti estivi nunustanti lu friddu ca s’attrova, eccu a vostra disposizzioni pi scrivirivi na ricetta veramenti ntirissanti ca lu gustu friscu m’ha littiralmenti affascinatu. Si ti piaciunu li calamari, sei ntô postu giustu.

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Serves: 4 Prep Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
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Ingredients

  • 4 calamari frischi
  • 200 gr. di zucca
  • 200 gr. di patata
  • 2 pesche di muntagna/jancu
  • 3 limuni/lime
  • 1/2 bicchieri di vinu jancu
  • Ogghiu EVO
  • sali e pipi a gustu

Instructions

Passamu â priparazzioni:

  1. Accuminciamu pulizziannu li calamari, puru si idialmenti fussi pû piscicaturi a pulizziàrili. Tagghiatili nta aneddi ma nun li usati comu proposta di matrimoniu. Tagghiatili n'autra vota a mità pi uttèniri pezzi di circa 2 cm. Lu matrimoniu abburtu. Li sciugghi beni.
  2. Pigghiamu ‘n prestitu na ciotola dû vicinu picchì la ciotola dû vicinu è sempri la cchiù granni. Strìncimu 2 dî 3 limuni e versamu lu sucu ntâ ciotola.
  3. Pigghiati 1 dî 2 pesche e, doppu ca li pulizziati beni cu acqua frisca o frisca, frizzanti o frizzanti, tagghiatilu a cubbi cu tutta la scoccia.
  4. Passamu â marinata. Ntâ scudella cû sucu di limuni, junciri lu calamari tagghiatu prima, lu pescatu a dadi, 1/2 bicchieri di vinu jancu, l'ogghiu e nu pizzuddu di sali e pimentu. Cupriri la scudella cu na pellicula adesiva e mettiri ntô frigorifu pi nu paru d'uri. L'àciti dû limuni e dû vinu jancu cucinanu li calamari. Si ti piaci cchiù cottu, allunga lu suggiornu dû calamari ntô frigorifu pi n'autri dui uri.
  5. Mentri li nostri calamari si marinanu, passamu â panna di zucca e patati. Trasfiriri la zucca e li patati dâ sò scoccia e lavàrili. Tagghiati a pezzi grossi e faciti vugghiri tuttu nta na padedda cu l'acqua. Aggiungiri nu pizzicu di sali mentri ca vugghi. Quannu tuttu è cottu, sciugghiti beni e ammiscati tuttu cu nu frullaturi, nu frullaturi o nu mixer, ma sulu si si è nu DJ.
  6. Pigghiamu l'autru pesca e, mantinennu ancora la scoccia, lu tagghiamu a segmenti suttili.
  7. Armatimu di tagghiapasta dû diamitru ca prifirimu e cu assai pacienza accuminciamu a muntari lu nostru piattu nta l'ordini seguenti: Panna, segmenti suttili di pesca, calamari marinati cu cubbi di pesca, na picca d'ogghiu e nu pizzuddu di pimentu. Urtimu, non menu mpurtanti, pigghiamu l'ùrtimu limuni ca avemu a disposizzioni e grattamu la scoccia, facennula cadiri ntô nostru piattu comu la nivi. Si amati li sapori esòtici e voliti fari pagari li clienti lu piattu, putiti usari macari lu Finger Lime, na frutta esòtica di l'Australia urientali.
  8. Quannu lu risultatu è beddu a l'occhiu, sirviri lu piattu comu ti piaci.

Nu suggerimentu pi gustarisi ô megghiu è accuppiàrilu cu na bella birra IPA 'n pocu amara o nu vinu jancu 'n pocu spumanti.

Finu â ricitta appressu.

 

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