Va mai capitatu ca aprìstivu la dispensa e ristàstivu fermi guardànnula ntô strisciuni dû pomeriggiu? Forsi voliti priparari quarchi cosa di viloci e nun aviti idea di comu la fari, allura vi veni ‘n soccorsu cu li Dulcetti di Totò, na misculanza di ngridienti “casuali” ca comunqui crìanu quarchi cosa di dilizziusa e cruciusa.
CONZI:
- 200g di fiocchi di avena
- 150 g di farina di 00 150g di patatini di cicculata o cicculata tritata
- 100 g di fiocchi ri mais
- 1 cucchiara ri sciroppu d’aceru (si pò usari puru lu meli)
- 1 cucchiara di marmellata (chiḍḍu ca prifiriti ‘n basi ê vostri gusti)
- 1 bicchieri di latti parziarmenti scumatu
- Zùccaru ‘n polveri
PRIPARAZZIONI:
- Mettiti tutti li ngridienti nta na scudella e ammiscateli beni. Quannu si ottèni na miscela omuggènia, lassatila arripusari pi nu paru di minuti. NB: si voliti ca la pasta sia cchiù morbida e spugnosa si pò agghiùnciri 1/2 sacchettu di lèvitu.
- Pigghiati na pignata e stenditi nu stratu di carta da fornu.
- Ora versati la miscela e spargirila ntâ pignata finu a quannu non cummogghia tutta la supirfici.
- Pre-scaldati lu fornu a 180° e mettiti la padedda ntô fornu, lassannula còciri pi 20 minuti. Verificari si è pronta, viciversa finiri di cucinari, suprattuttu si aviti agghiuntu lu lievitu.
- Quannu sunnu pronti, tagghiatili a quatrati e spargiuti supra di zùccaru ‘n polveri.
- Si vi piaci cchiù duci, si ponnu agghiùnciri circa 80 g di zùccaru granulatu â pasta.
Goditivi li Dulcetti di Totò.